Zvjezdana Savić

Član organizacionog i programskog odbora

Zvjezdana Savić , diplomirana psihologinja /psihoterapeutkinja – Sarajevo

Član Organizacionog i Programskog odbora Prvog kongresa psihoterapeuta u BiH

Diplomirana Psihologinja – Geštalt i Psihodramska Psihoterapeutkinja – Voditeljica Porodičnih Konstelacija-senior učiteljica škole Rođena sam u Sarajevu i radno iskustvo stičem u sklopu Asocijacije XY (Asocijacija za promociju i zaštitu zdravlja mladih) i Asocijacije APOHA (Asocijacija za podršku osobama koje žive sa HIV/AIDS-om). Vodila sam grupe podrške, tematske radionice, individualnu , grupnu psihoterapiju, kao i online savjetovanja i psihoterapiju.

Kroz privatnu praksu imam bogato iskustvo u vođenju grupa, edukacije i individualne psihoterapije sa osobama koje žive sa HIV/AIDS-om, adolescentima, LGBTI populacijom, kao i parovima i porodicama. Nosilac sam evropskog sertifikata iz psihoterapije i geštalt psihoterapije (EAP i EAGT). Punopravni sam član EATG-a (European AIDS Treatment Group). Pored privatne prakse zaposlena sam u Fondaciji “Krila nade” kao psihoterapeutkinja i stručna saradnica na projektima za zaštitu mentalnog zdravlja.

Voditeljica sam bazičnog nivoa edukacije iz psihodramske psihoterapije u Sarajevu i Mostaru. Organizujem i vodim grupe Porodičnih konstelacija (kao dio programa škole, ali i posebno za osobe koje žele da rade na ovaj način na svoim temama). Ućestvujem i dio sam organizacionog tima za radionice, konferencije I kongrese kod nas, ali I u Evropi I Svijetu.

Kao dio kontinuiranog usavršavanja trenutno pohođam edukaciju:

Advanced International Training – A Gestalt Therapy Field Approach to Development and Psychopathology- www.gestaltitaly.com

Radim terapiju i na engleskom jeziku, te sarađujem sa kolegama iz Beograda,Niša, Novog Sada, Zagreba, Zadra, Tuzle, Zenice, Mostara, Italije, Engleske i sl.

Volim druženja, putovanja, saradnju i nove izazove.

Kontakti:

Email: putnik77@hotmail.com Tel: 00387 61 552 737 

 

Zvjezdana Savić

Certificate Gestalt psychoterapist

Member of the Organizing and Program Committee of the First Congress of Psychotherapists in BiH

One of founder: Gestalt Centre “Mind and Body”

Psychodrama psychotherapist

Leader of systematic constellation

Bachelor in Psychology

13 years of working experience in psychotherapy field

Teacher and lecture in Gestalt  Centre “Mind and Body” Sarajevo, Niš

She held  European Association for Gestalt Therapy (EAGT) www.eagt.org   certificate and European Certificate for Psychotherapy (ECP); member of EAGT and EAP (European Association for Psychotherapy)  www.europsyche.org

Member – Association of Union of psychotherapist in Bosnia and HerzegovinaMember of Association of Gestalt psychotherapist-AHAT

Psychotherapist in Foundation Wing of Hope-Sarajevo.

I have experience in individual and group work with Youth, Adult, Couples, LGBTQ population and People living with HIV/AIDS.

My contacts:

E-mail: putnik77@hotmail.com

Cell/Viber: 0038761 552 737